Climate Justice Now!

Danska polisen slutade räkna vid 25 000 människor, men den troliga siffran är just 50 000 personer som gick med i det stora demonstrationståget mot Bella center, där FN:s klimatmöte pågår just nu.
Vi gick tillsammans för att visa vår förväntan av ett rättvist, framåtsyftande klimatavtal. Inget annat än det bästa är försvarbart nu.

Det jag såg var till störstag delen mycket fredligt, förutom den stora gruppen svartklädda och maskerade människor som gick i flock utan någon banderoll eller budskap. En av dem krossade en ruta på Danske Bank framför mina ögon och det var troligen många av de svartklädda som belv gripna i "förebyggande syfte" av polisen.

I dag hade vi som ingick i Countdown to Copenhagen-kampanjen vår egen manifestation på Rådhuspladsen.
Först fick fyra personer från Indien, Bolivia, Etiopien och Bangladesh berätta hur klimatförändringarna påverkar människor i deras länder just nu.
Sedan lämnades 512 894 nanmunderskrifter över av ärkebiskop i Sydafrika Desmond Tutu till UNFCCC:s (United Nations Framework Convention on Climate Change) chef Yvoo de Boer. Jag grät när Desmond Tutu pratade. Hans ord rör verkligen vid människors hjärtan.

Dandet Outlandish spelade och Desmond Tutu kom in på scenen och dansade med dem!

Klockan 14.00 firade vi en stor ekumenisk, direktsänd gudsjänst där vi bad för förhandlingarna och där kyrkorepresentanter från länder över hela världen talade.

Nu sitter vi på tåget hem, beräknad tid i Stockholm är cirka kl.01.00! Vilken resa! Vi åker på ett chartrat åtg från Nässjö Järnvägsmuseum. Jag och Saw har köpt muggar som ger oss fritt kaffe och te på hela resan dit och hem!

Klimatförändringarna drabbar Kristi Kropp redan nu. 300 000 människor dör varje år på grund av klimatförändringarna. Vi behöver bromsa klimatförändringarna nu, för våra systrar och bröder runt om i världen och för våra barnbarn. Inget annat är försvarbart. Det handlar om klimaträttvisa. Och det är bråttom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback