Björkarnas stad och äpple

Har varit i björkarnas stad under långhelgen för möte med arbetsgruppen Schysst Konsument. Mycket givande och bra möte. Kul med nya tillskott i arbetsgruppen. Kul att det är så mycket som händer! För mig blir det nog troligen det sista fysiska mötet med Schysst Konsument. 5 år tror jag att jag har varit med i arbetsgruppen.

Umeå var en fin stad.
Spännande upplevelse att åka nattåg, måste jag säga. Mycket trångt var det och att dela vagn och kupé med typ 50 ungdomar som hade varit på ett fritidsgårdsmöte var minst sagt omväxlande.

I dag åt jag ett äpple från Sydafrika. Hur många mil har det färdats hit liksom? Tänkte äta äpplen från Sverige i fortsättningen faktiskt.

Blekinge

I söndags bar det av till fantastiska Blekinge för tillsamans med fantastiska Julia hålla i semindarier på Jämshögs folkhögskolas (www.jamshog.org) "Rättvis dag". Kul initiativ av den fantastiskt trevliga Fairtrade-gruppen på skolan.
VIisnackade om Rättvisemärkt och Rena kläder, ordnade modevisning om arbetsvillkoren inom klädindustrin tillsamans med elever och lärare på skolan samt svarade på frågor.

Det gick så att säga inget direkttåg till Jämshög, så min resväg till Jämshög såg ut så här
Pendeltåg Helenelund - Stockholm
Tåg Stockholm - Alvesta
Tåg Alvesta - Älmhult
Lokaltaxi Älmhult - Olofström
Buss Olofström - Jämshög

Sen skulle jag ju tillbaka, så det blev det såhär:

Buss Jämshög - Bromölla
Tåg Bromölla - Kristianstad
Tåg Kristianstad - Hässleholm
Tåg Hässleholm - Stockholm
Pendeltåg Stockholm - Helenelund

Sitter och kollar på Eurovision Song Contest nu... vad ska man säga. Det vore kul om folk inte bara röstade på sina grannländer.