Ont i fotterna

I dag har vi nog gatt runt hela Jerusalem!

Vi borjade dagen med massa har i kapellet pa STI!

Sedan akte vi till Olivberget dar Lutheran World Federation (LWF, dar Svenska kyrkan ar den till antalet storsta medlemskyrkan) driver ett sjukhus som heter Augusta Victoria Sjukhuset.
En tredjedel av alla Jerusalems invanare ar palestinier, men bara 8% av budgeten gar till de palestinska omradena. Bl.a. darfor behovs detta sjukhus som har mycket specialistvard, for t.ex. cancer.

LWF har fixat ett speciellt bussystem far anstllda och klienter pa sjukhuset, da att de slipper sta i koer till checkpoints i tre timmar varje morgon. Nu har de ett antal kort som de visar upp och for en man vi pratade med gor det att det tar honom endast en och en halv timme fran sitt hem i Hebron till sjukhuset.

Vi sag aven platsen dar man ska bygga bostader for kristna palestinier (de haller pa att, pga av de harda livsvillkoren, emigrera fran Jerusalem).Jag var med nar Svenska kyrkans kyrkomotet beslutade att 30 miljoner ska ga till projektet The Mount of Olives Housing Project.

Getsemane tradgard, Via Dolorosa, Gravkyrkan, Betsaida var andra platser vi sag. Det kandes mycket coolt att se olivtraden i tradgarden som Jesu larjungar somnade nar de skulle vakat och bett med honom.

I morgon bar det av till Galileen och vi kommer bo over natten i Tiberias.

 Min kamera dog nar vi kom till alla platser i dag, sa det blir inga kort. Den ska laddas och jag ska sovas nu. Det ar uppgang tidigt i morgon.

http://www.avh.org/


Kommentarer
Postat av: Linda

å va kul att få lsa hur ni har det!! synd att kameran gick sönder bara... hälsa dom man känner =) kramkram!

2008-05-02 @ 15:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback